Foto door cottonbro studio: https://www.pexels.com/nl-nl/foto/hand-iphone-telefoon-internet-5082581/

TikTok als beroep, kan dat?

Geld verdienen met korte filmpjes maken op je telefoon klinkt als een droombaan

Heb je er weleens over nagedacht of die persoon die je steeds weer op TikTok ziet er iets aan verdient? Hoe veel tijd hij er aan kwijt is? Wat doet hij verder en hoe is hij begonnen? Veel vragen die je kan stellen als je er even over nadenkt. Deze vragen hebben voor elke TikTokker andere antwoorden maar wij gaan een zo’n goed mogelijke schets maken in dit artikel zodat jij weet of je zelf een start wil maken.

Geld verdienen met TikTok

Om geld te verdienen met TikTok heb je niet per se miljoenen views en volgers nodig. Dit helpt natuurlijk wel en het is ook afhankelijk van hoeveel je wil verdienen. Heb je ongeveer een miljoen volgers en post je meerdere keren per dag? Dan kan je van het makersfonds van TikTok zo’n 100 tot 300 euro verwachten in de maand. Als je puur voor je plezier post dan is dat natuurlijk mooi meegenomen maar met een miljoen volgers laat je een hoop kansen liggen. Waar veel TikTokkers met zoveel volgers het serieuze geld aan verdienen zijn gesponsorde samenwerkingen. Vaak vragen grote merken dan een product te promoten en omdat jij zo’n groot bereik hebt betalen ze daar grof geld voor. Als we weer naar die miljoen volgers kijken dan kan iemand met zo’n bereik maandelijks tussen de 10.000 en 30.000 euro aan vergoedingen verwachten. Een derde mogelijkheid is om je eigen bedrijf, product of dienst te promoten via TikTok. Je zou met TikTok kunnen beginnen, je passie vinden en daar een product op kunnen verzinnen. Of je doet het andersom, je begint een bedrijf en kijkt hoe ik potentiële klanten waarde kan bieden via TikTok.

Hoeveel tijd kost het?

Hoeveel tijd je kwijt bent aan TikTok verschilt ook heel erg met wat voor content je maakt en waarvoor je allemaal content maakt. Maak je puur TikTok video’s voor TikTok dan kost het in verhouding wat meer tijd dan wanneer je ook actief bent op Instagram en Youtube. Je kan bijvoorbeeld een Youtube video maken van 10 minuten en die in veel kleine fragmenten hakken om te gebruiken voor TikTok. In dat geval ben je alleen kwijt aan het knippen en uploaden van de video. Je bent dan natuurlijk wel meer tijd kwijt aan de YouTube video, maar als het goed is levert dat ook weer iets op. Maak je grappige video’s waar je een kort script voor nodig hebt reken dan zo’n half uur voor een video. Is het nodig om van alles klaar te zetten en heb je andere “acteurs” nodig dan ga je alweer sneller richting een uur.

Hoe groei je op TikTok?

Wat is dan de beste manier om te groeien op TikTok? Ze zeggen altijd: “content is king” dat betekent dat het belangrijk is dat de video’s die jij post leuk gevonden worden. Je moet dus waarde bieden door middel van informatie of amusement. Tot je verbazing zijn er ook heel veel bekende TikTokkers die TikTok volgers kopen of deze in het verleden hebben gekocht. Door het algoritme is dit ook een goede tactiek om knallend van start te gaan. Zo gaat het balletje vlug rollen als wanneer je goede content post.

Geplaatst in Blogs.