Met online oplossingen is het opstellen van je testament een fluitje van een cent

Als u het maken van een testament hebt uitgesteld omdat u geen advocaat wilt betalen, moet u weten dat het niet nodig is om een advocaat in te huren om een testament op te stellen.

Veel mensen die behoefte hebben aan een eenvoudige testament kan een online te maken of gewoon gebruik maken van de winkel gekocht juridische formulieren. Elk van deze methoden van het maken van een testament is veel minder duur dan het behoud van een advocaat om het werk te doen.

Bijvoorbeeld kunt u een testament te maken van uw eigen desktop computer.

Wanneer u online een testament maakt, wordt u stap voor stap door een reeks vragen geleid om u te helpen het testament op te stellen. Vervolgens drukt u het testament af en laat u het door ten minste twee getuigen ondertekenen en notarieel bekrachtigen. Met de meeste online softwareprogramma’s voor testamenten kunt u ook teruggaan in het testament en wijzigingen of toevoegingen in het document aanbrengen als u dat nodig acht.

De kosten voor opstellen online testament varieert meestal van 250 tot 500 euro, afhankelijk van uw situatie.

Ter vergelijking, een notaris kan tussen de 400 en 1000 euro rekenen om een testament te maken, afhankelijk van uw gezin situatie & de complexiteit van uw persoonlijke omstandigheden.

Laat geld dus geen obstakel zijn om een testament op te stellen. U hebt echt eenvoudige, gemakkelijke en goedkope alternatieven om het proces te voltooien.

Er zijn echter situaties waarin u misschien een advocaat wilt inhuren. Bijvoorbeeld, het is het beste om een advocaat in te schakelen als:

  • Je hebt een groot landgoed en wil wat estate planning begeleiding.
  • U een echtgenoot wilt onterven.
  • U vreest dat iemand uw testament zal aanvechten of zal proberen te beweren dat u niet bij uw volle verstand was toen u het tekende.

Geplaatst in Blogs.