testament-aanvechten-01

Testament aanvechten

Misschien ben je bezorgd dat een testament van een geliefde niet echt weergeeft wat hij of zij gewild zou hebben, of dat het testament geschreven werd in een tijd van geestelijke kwetsbaarheid. Voor welke geschillen over testamenten je ook staat, wij hebben een deskundig team dat je kan helpen een testament met gevoel en tact aan te vechten.

Er zijn veel redenen waarom je deskundige hulp nodig kunt hebben om een testament te betwisten. Als experts in het aanvechten van testamenten kunnen we je helpen, wat je omstandigheden ook zijn.

Wat zijn de redenen om een testament aan te vechten?

  • Het testament is misschien niet geldig – Om geldig te zijn moet een testament op schrift staan, ondertekend zijn door de persoon die het maakt, en door twee andere personen worden gezien en ondertekend. Als je denkt dat het testament van een geliefde niet aan deze criteria voldoet, dan is het misschien niet geldig. Er zijn ook andere redenen waarom testamenten ongeldig kunnen worden verklaard – ons team kan naar je zorgen luisteren en je deskundig advies geven.

  • Er was sprake van geestelijk onvermogen toen het testament werd geschreven of gewijzigd – Als een geliefde lijdt aan dementie of aan een andere ziekte die zijn geestelijk vermogen aantast, kan het zijn dat hij niet in staat is beslissingen over zijn eigen zaken te nemen. Als ze in die tijd een testament maakten, heb je alle recht je zorgen te maken. Wij kunnen onderzoek doen naar hun geestelijke vermogens op dat moment en je advies geven over het aanvechten van het testament.

  • Je hebt het gevoel dat iemand ongepaste invloed uitoefende – Je kunt het gevoel hebben dat iemand ongepaste druk uitoefende op een geliefde toen die zijn testament maakte. Als dat zo is, wil je er zeker van zijn dat die persoon geen invloed heeft op je eigen erfenis. Gevallen van ongepaste beĆÆnvloeding kunnen moeilijk te bewijzen zijn, maar we kunnen je zaak onderzoeken om te zien of het de moeite waard is er verder werk van te maken.

  • Je geliefde wist misschien niet wat hij ondertekende – Het is maar al te gemakkelijk om iets te ondertekenen zonder het goed te lezen. Je kunt geloven dat je geliefde een testament ondertekende zonder de inhoud ervan volledig te begrijpen of wie er wel of niet van profiteert.
Geplaatst in Blogs.